Založ si blog

Vzbuďme se k akci: Překonejme falešné ideologie a budujme jednotu

Včera som zverejnil článok „Triumf jednoty: Od ideologickej deštrukcie k harmónii,“ v ktorom som kritizoval súčasné ideologické prostredie ako deštruktívne a rozdeľujúce spoločnosť. Tvrdil som, že táto deštruktívna ideológia je výsledkom sofistikovanej manipulácie, a nie prirodzenej vôle ľudí. Napriek tejto temnej perspektíve som zdôrazňoval možnosť pozitívnej zmeny prostredníctvom zamerania sa na tvorivé a duchovné hodnoty, spoluprácu, jednotu a empatiu. Vyzýval som k vzájomnému porozumeniu, dialógu a tímovej práci ako ceste k prekonaniu konfliktov a budovaniu harmonickej spoločnosti.

Očakával som nesúhlasné komentáre – a tie aj prišli. Niektorí tvrdili, že politika je zahltená hoaxami a klamstvami, zatiaľ čo iní súhlasili a vyjadrovali zármutok nad tým, že „svetla ubúda.“ Premýšľam, odkiaľ sa v ich mysliach berú porazenecké postoje a tendencia prenášať zodpovednosť, najmä v krajine, ktorá sa môže pýšiť takými osobnosťami, ako bol Ľudovít Štúr, ktorý kodifikoval spisovnú slovenčinu a bojoval za práva Slovákov, Alexander Dubček, ktorý presadzoval „socializmus s ľudskou tvárou“ a reformy komunistického režimu, alebo Milan Rastislav Štefánik, diplomat a spoluzakladateľ Československa, ktorý zohral kľúčovú úlohu v boji za nezávislosť. A čo Jozef Murgaš, priekopník bezdrôtovej telegrafie, alebo Mária Terézia Čelková, ktorej odvaha v disidentskej činnosti je stále inšpiráciou? Nezabúdajme ani na Antona Srholca, či Juraja Jánošíka.

Všetky tieto osobnosti prispeli k zmene sveta k lepšiemu svojou odvahou, bojom za slobodu, práva, kultúrne hodnoty, vedecký pokrok a národnú identitu.

Vyzývam vás všetkých, a najmä tých, ktorí písali do komentárov: „Sú vaše myšlienky plné pasivity, rezignácie a viery v nevyhnutnosť skutočne vaše?“ Naozaj ich chcete ďalej obhajovať? Aj keď vidíte príklady tých, ktorí sa nevzdali a pomohli zmeniť svet k lepšiemu?

Preto, drahí Slováci, je nevyhnutné, aby sme sa nenechali zviesť falošnými naratívmi, ktoré nás vedú k pasivite a rozdeleniu. Namiesto toho by sme mali stavať na hodnotách, ktoré nám zanechali naši predkovia – na odvahe, túžbe po slobode, vzájomnom rešpekte a spolupráci. Tým, že sa zameriame na tvorivé a duchovné hodnoty a posilníme jednotu a empatiu, môžeme prekonať súčasnú deštruktívnu ideológiu a nadviazať na odkaz tých, ktorí svojou vytrvalosťou a presvedčením menili svet k lepšiemu. Vedomie, že my sami máme moc utvárať svoju budúcnosť, je tým prvým krokom k tomu, aby sme sa zbavili falošných myšlienok, ktoré nám boli vnucované, a prevzali zodpovednosť za našu spoločnosť a jej smerovanie.

Triumf jednoty: Od ideologickej deštrukcie k harmónii

09.09.2024

Som svedkom mnohých procesov, ktoré systematicky a cielene rozkladajú všetko dobré, čo v našej ideológii ešte zostalo. Tieto časy môžeme bez preháňania nazvať obdobím ideologickej deštrukcie. Napriek tomu však stále verím v možnosť pozitívnej zmeny a sám sa o ňu snažím aktívne prispievať. Aj keď môj názor často naráža na väčšinový postoj, všade okolo seba [...]

Skryté narativy: Jak společenské neviditelné vzorce vedou k viditelným konfliktům

06.09.2024

Nedávno jsem si uvědomil, že naše životy a vztahy jsou mnohem více ovlivňovány skrytými narativy společnosti, než bychom si mohli představit. Tyto narativy se nenápadně vkrádají do našich myslí, formují naše představy o sobě samých, o druhých i o tom, co znamená být úspěšný, milovaný nebo hodnotný. A právě tyto škodlivé vzorce myšlení nás často vedou do [...]

Šachy na Olympském Hřišti ve Francii: Boj o Svobodu

06.08.2024

Staří kriminalisté vždy tvrdili, že když se něco děje přímo před nosem, je to často jen kouřová clona. Má nás to zblbnout a odvést naši pozornost, abychom si nevšimli, co se děje kolem a neodhalili skutečného viníka. Použijme tedy tento pohled na olympiádu a věci, ke kterým tam dochází, možná uvidíme i jiný obraz. Po úvodním ceremoniálu olympijských her ve [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

lukassmoody

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 150299x
Priemerná čítanosť článkov: 1748x

Autor blogu

Kategórie